CittaSpecialist bied ultrasoon reinigen aan.

Ultrasoon reinigen:

Het intensief reinigen van producten is soms lastig en neemt veel tijd in beslag. Een oplossing voor dit probleem is: het reinigen met een ultrasoon reiniger. Het is dé oplossing voor het reinigen van complexe onderdelen met behulp van ultrasoon geluid.

Hoe werkt ultrasoon reinigen?

Ultrasoon reinigen wordt gedaan door een ultrasoon machine die gebruik maakt van hoge trillingen, die worden opgewekt met een Piezo-element. Door deze trillingen (vibraties) ontstaat er een trek- en drukspanning. Hierdoor ontstaan er in het bad vacuüm-bellen, ook wel het cavitatie effect genoemd. Het reinigingsmiddel weekt de verontreiniging los van het product. De combinatie van een geschikt reinigingsmiddel en het imploderen van de vacuüm-bellen zorgen voor een perfect gereinigd product. Daarnaast worden ook moeilijk bereikbare oppervlakken met deze reinigingsmethode moeiteloos schoon.

Voordelen van reinigen met trillingen

Het reinigen van producten met behulp van ultrasoon geluid heeft meerdere voordelen. De belangrijkste voordelen zijn:

  • De reinigingsvloeistof maakt elk hoekje en gaatje schoon. De vacuumbellen in de reinigingsvloeistof zijn zo sterk dat elk oppervlak schoongemaakt kan worden en tevens plaatsen kan bereiken waar dat met handmatig reinigen niet mogelijk is. Doordat ultrasoon reinigen met vloeistof werkt is het mogelijk om zelfs de kleinste openingen (diepe gaten) goed schoon te maken. Door de sterkte van de implosies gebeurt de reiniging uiterst grondig en nauwkeurig.
  • Nooit beschadigingen. Wanneer u uw producten op de ultrasoon methode reinigt zal het niet beschadigd kunnen raken of kapot kunnen gaan. Dit in tegenstelling tot handmatig reinigen waarbij altijd gebruik gemaakt wordt van materialen met een stevige structuur (bijvoorbeeld een borstel) waarbij het risico gelopen wordt dat er krassen of andere kleine beschadigingen gemaakt kunnen worden.

Wat kost ultrasoonreinigen?

Het meeste reinigen wij carburateurs.

De kosten van een carburateur bedragen €15 per stuk*

* Mits de carburateur door u zelf wordt gedemonteerd.

Wil u andere onderdelen laten reinigen? Of heeft u specifieke vragen?

Doe een prijsaanvraag door mij een foto van het object toe te sturen via de Whatsapp of de email.

UltraTecno heeft er een mooie video over gemaakt: